Arta
Arta – ce reprezinta arta pentru tine, cititorule? Poate nu te-ai gandit pana acum la aceasta intrebare. De aceea pana iti voi scrie in cateva randuri, ce reprezinta arta pentru mine, te las sa reflectezi la raspunsul acestei intrebari.
Dar am uitat , ceea ce era esential, sa ma prezint. Numele meu este Daniela Martinov ( conform “sapaturilor” facute de mine, numele de Martinov este legat direct de arta , inca din anul 1842 printr-un mare pictor, aquarelist si grafician Nikolai Martinov), locuiesc in zona de vest a tarii si marea mea pasiune este pictura , sub toate formele si aspectele ei. Cu toate ca aceasta pasiune, am inceput sa o dezvolt destul de tarziu, insa cu pasi repezi, reusesc sa recuperez tot ceea ce as fi putut acumula daca as fi inceput din frageda pruncie de, dar consider ca nici 39 de ani nu e o varsta la care sa spun ca totul este pierdut, avand in vedera ca urmez in acest moment cursurile Scolii populare de Arte Francisc Hubic din Oradea. Dar destul despre mine, am inceput aceste randuri, prin a va intreba ce reprezinta Arta pentru voi, sunt sigura ca deja v-ati dat raspunsul la aceasta intrebare, de aceea in randurile ce urmeaza o sa va spun ce ilustra arta pentru mine.
Arta in esenta ei , este cel mai greu de explicat si definit, astfel incat sa poata incanta pe fiecare in parte, dar in esenta arta este cea mai profunda expresie a creativitatii umane. Arta este o calatorie si o aventura intr-o lume necunoscuta , unde imaginatia si talentul sunt principalii actori in crearea unor imagini frumoase din punct de vedere estetic. Arta este peste tot in jurul nostru, frumosul si culoarea fac o uniune minunata care incanta ochiul uman . Imaginatia creatoare a marilor artisti, precum si indemanarea si talentul de a reda pe panza, in arta fotografica sau in sculptura o astfel de măiestrie artistică nu poate fi numită altfel decât artă.
Talentul şi imaginaţia creatoare nu numai că abundă în natură, dar ele au şi constituit o permanentă sursă de inspiraţie pentru artiştii pământeni. Auguste Rodin, celebrul sculptor francez, a spus: „Artistul este confidentul naturii. Florile conversează cu el aplecându-şi tulpinile graţioase şi corolele armonios colorate în diferite nuanţe“. Toti ramanem uimiti de frumusetile naturii, indiferent daca suntem artisti , oameni simpli sau oameni de stiinta.